Training

Als je een tijdje niet naar training kan komen omwille van blessure of een andere reden, laat dit dan weten aan je trainer.

Groepen & trainingsmomenten

Groepenverdeling

De trainingsgroepen zijn in eerste instantie ingedeeld per leeftijd. Maar hier zal af en toe een uitzondering op zijn gemaakt, rekening houdende met ervaring en doelstellingen.

Elke groep heeft zijn eigen verantwoordelijke trainer en heeft apart training. Enkel op vrijdag en op de poule van de maand schermen er enkele groepen samen.

Klik op de naam van de groep om te zien wie er in de groep zit.

Trainingsmomenten

Trainingsschema vanaf september 2021.

In augustus 2021 hebben Huzaren, Spartanen en Gladiatoren training op ma-wo-za van 19-21u.

Benodigdheden voor de training

Lees hier wat je nodig hebt bij elke training.

Orde en netheid in de schermzaal

  • Onze zalen worden minstens zes dagen op zeven gebruikt. Jouw groep is niet de enige; probeer ook rekening te houden met de andere groepen.

  • De Sint-Michielsgilde telt ongeveer 150 schermende leden. Er is onvoldoende plaats in onze zalen en in de kleedkamers om al die mensen tegelijk op te vangen. Als je je schermmateriaal in de kleedkamer laat slingeren na je training, zal je materiaal in de weg staan van de mensen die na jou komen.

  • Om het gebruik van onze zalen voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, zijn een aantal regels ingesteld. Een aantal van die regels zijn er gekomen omdat men spijtig genoeg tot de vaststelling is gekomen dat de schermers niet vanzelf de discipline hadden om voldoende orde te houden.

Een aantal regels

  • Er mag nergens in het gebouw gerookt worden.

  • Er mag nergens in onze zalen gegeten worden, tenzij het eten ter beschikking gesteld wordt door de Gilde, en dan mag de consumptie enkel in de bar gebeuren.

  • Er mag enkel gedronken worden uit gemerkte drinkbussen of flessen (i.e. met je naam erop).

Opbouw van training

Lees hier meer over de opbouw van een training.