FIE Licentie

FIE licenties worden afgeleverd door de FIE (Fédération Internationale d'Escrime). Een schermer moet houder zijn van een FIE licentie om te kunnen deelnemen aan Wereldbekertornooien, aan Satelliettornooien, aan wereldkampioenschappen, aan Europese kampioenschappen en aan Olympische Spelen. Inbegrepen in de prijs is het tijdschrift van de FIE (FIE revue), dat je thuis wordt opgestuurd.

De licenties worden besteld bij de FIE door de Belgische Federatie, via de secretariaten van de bonden. In ons geval worden de licenties dus besteld bij de Vlaamse Schermbond. Dat wordt automatisch gedaan op het moment dat je ze nodig hebt voor deelname aan een tornooi. Een FIE licentie kost 25 euro, en wordt betaald door de houder, via de club (factuur en rekeningnummer worden je thuis opgestuurd).

Als je een FIE licentie wil zonder deel te nemen aan een tornooi (bijvoorbeeld omdat je de FIE revue in je brievenbus wilt ontvangen), kan je die ook via onze Griffier aanvragen.

Er worden sinds een aantal jaar geen fysische vergunningskaartjes meer afgeleverd door de FIE. Je kan nakijken of je een FIE-licentie hebt op de FIE-website: http://fie.org/competitions/licenses